“Ö kaip vokiškai?” tarptautinis susitikimas kaip projektas “KAUNO JAUNIEJI AMBASADORIAI”. 

2023-10-20

Spalio 15-18 dienomis Kauno Jablonskio gimnazijos jaunieji ambasadoriai priėmė svečius iš Lvivo ir Rygos. Visomis dienomis vyko integruotos vokiečių kalbos ir dalykų veiklos “Ö kaip vokiškai?” tarptautiniame susitikime Kauno, Rygos, Lvivo mokyklų partnerystės rėmuose kaip projektas “KAUNO JAUNIEJI AMBASADORIAI”. 

Tarptautinio projekto tikslas – suteikti galimybę mokiniams per integruotas dalykų ir vokiečių kalbos veiklas tobulinti tarpdalykines ir užsienio kalbų žinias, stiprinti daugiakultūrinį dialogą, skatinti Baltijos šalių ir Ukrainos Lviv miesto partnerystės bei jaunimo kultūrinius ryšius.

Tarptautiniame susitikime dalyvavo komandos iš RYGOS VALSTYBINĖS TREČIOSIOS GIMNAZIJOS (RĪGAS VALSTS 3. ĢIMNĀZIJA), LVIVO LINGVISTINĖS GIMNAZIJOS (ЛЬВІВСЬКА ЛІНГВІСТИЧНА ГІМНАЗІЯ) ir Kauno Jono Jablonskio gimnazijos. Projekto tikslus įgyvendinome per aktyvias pažintines ir integruotas veiklas:

  • Spalio 15 dieną KJJG jaunieji ambasadoriai ir vokiečių kalbos mokytojos pasitiko atvykusias komandas iš Lviv ir Rygos, supažindino su Kauno miesto pagrindiniais objektais, esančiais netoli mokyklos.
  • Pirmosios dienos pažinties koncertas spalio 16 dieną: Mokyklų komandų kūrybiniai prisistatymai gimtąja, anglų ir vokiečių kalbomis integruojant muziką, šokį, teatrą KJJG Aktų salėje. Po koncerto KJJG jaunųjų ambasadorių ir kuruojamų svečių praktinis Workʼshopas: Edukacijų ir pažintinių veiklų planavimas naudojant virtualius ir kontaktinius Kauno žemėlapius.
  • Spalio 17 dieną:  „Laimės paieškos“ – integruotos chemijos, technologijų, anglų ir vokiečių kalbų pamokos, pamokų apibendrinimas gimnazijos kieme – muilo burbulų edukacija. KJJG jaunųjų ambasadorių kartu su kuruojamais svečiais suplanuotos pažintinės, edukacinės veiklos Kauno mieste.
  • Spalio 18 diena: Interaktyvi pažintis su Kaunu – kultūros sostine 2022 – virtuali ekskursija su orientacinėmis užduotimis po Kauno miesto žymias vietas maršrutu Kauno Jono Jablonskio Gimnazija – Laisvės alėja – Kauno pilis (Skulptūra “Laisvės karys”) – Kauno Jono Jablonskio Gimnazija. Kontaktinė orientacinių užduočių gimnazijos erdvėse pamoka. Paskutinės dienos refleksija – daugiakalbė viktorina-kavinė. KJJG jaunųjų ambasadorių atsisveikinimas su kuruojamais svečiais.

Projektas pasibaigė, svečiai išvyko, tačiau bendrystės ryšys išliks ilgam. Projekto dalyviai planuoja veiklas vykdyti ir ateinančiais mėnesiais virtualiose erdvėse.

Dėkojame visiems už dalyvavimą.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Lina Šapkauskienė

Šis puslapis paskutinį kartą atnaujintas: 2023-10-20

Prieinamumas
Copy link